2020. március 2.

FELHÍVÁS A NEMZETKÖZI RÉSZVÉTELLEL SZERVEZETT XI. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA ELŐADÓIHOZ, KIÁLLÍTÓIHOZ, RÉSZTVEVŐIHEZ

A konferencia időpontja: 2020. március 26.-27. (csütörtök - péntek)
A konferencia helyszíne: Három Gúnár Rendezvényház
6000 Kecskemét, Batthyány u. 1-7.

A konferencia az Agrármisztérium, az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Mérnöki Kamara, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Hermann Ottó Intézet védnökségével és számos szakmai szervezet támogatásávalvalósul meg.

A konferencia tervezett témakörei átfogják a levegőtisztaság-védelem aktuális kérdéseit, a levegőminőségi helyzetkép bemutatásától a levegőminőség javítására szolgáló intézkedésekig.
A konferencián tárgyalt másik fontos témakör a gyűjtőkémények helyzete. Előadóink bemutatják a hazai gyűjtőkémény helyzetet, azok működési tapasztalatait, átalakítási lehetőségeit és méretezési kérdéseit.
További témánk a szilárdtüzelésű berendezések üzemvitelének és a környezetre hatásának bemutatása. Előadóink bemutatják a különböző tüzelőanyagokkal végzett működés hatását a károsanyag-kibocsátásra, tapasztalati adatok alapján felhívják a figyelmet a helytelen szilárdtüzelés egészséget veszélyeztető hatásaira, de beszélnek a berendezések égési levegő ellátásáról is.
Érdekes témának ígérkezik az égéstermék hőhasznosításának bemutatása, valamint a megtörtént kéménytüzek tapasztalatainak közreadása.
Kiemelt figyelmet fordítunk a kéményseprők tapasztalataira, feladataikra a szilárdtüzelésből eredő kibocsátások csökkentése terén és a kémény kivitelezés kérdéseire.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság információi alapján szakmai bemutatót és beszélgetést szervezünk a lakosságnak (és persze érdeklődő szakembereknek is) a szén-monoxid mérgezéssel járó balesetek tanulságainak szemléltetésére és megvitatására.
A konferenciaterem előterében elhelyezett kiállítói standokon a résztvevők megismerhetik a korszerű gyártmányokat és azok alkalmazási feltételeit.
A konferencia igényes programfüzetében a védnökök, támogatók, kiállítók és hirdetők részére megjelenési lehetőséget biztosítunk.
A rendezvény helyszínén, de önálló teremben üzleti tárgyalások megtartására, szakmai egyeztetésekre, tájékoztatók megszervezésére is lehetőség van.

SZAKMAI PROGRAM
A kiállítás megnyitójára március 26-án, csütörtökön délelőtt 9 órakor kerül sor, majd ezt követi a Meszléry Díjak átadása és a konferencia megnyitása.
A 10 órakor kezdődő plenáris ülésen az Agrárminisztérium, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának és az OKF-nek az előadói tájékoztatást adnak a szakmát érintő és érdeklő átfogó kérdésekről.
Délután szakmai előadások során, amelyek a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara által meghirdetett szakmai továbbképzést jelentenek, szó lesz a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv tapasztalatairól, a levegőminőségi tervek végrehajtásáról, a környezetvédelmi előírásokról és a gyűjtőkéményekre kötött gázkészülékek cseréjének kérdéséről.

A péntek délelőtti előadások meghallgatása a mérnökök számára ugyancsak az előírt szakmai továbbképzés teljesítését jelenti. Itt szó lesz a megtörtént kéménytüzek tapasztalatairól, a gyűjtőkémények működéséről és méretezéséről, a szilárdtüzelésű kazánok üzemi jellemzőiről és levegőellátásáról, valamint a helytelen szilárdtüzelés környezetkárosító hatásairól.

A konferencia résztvevői a helyszínen ajánlásokat tehetnek, amelyeket a konferencia regisztrált résztvevői elektronikus úton fogadhatnak el.
A konferencián bemutatjuk szakmánk múltját is: az érdeklődők megtekinthetik a Kéményseprő Múzeum és az Épületgépészeti Múzeum kiállítását. A Média Sarokban lehetőséget biztosítunk az épületgépészeti és energetikai szaklapok, az írott és elektronikus sajtó képviselőivel való kapcsolatfelvételre.


TÁMOGATÓK