2023. október 26.
XIII. ORSZÁGOS KÉMÉNYKONFERENCIA

A Kéményjobbítók Országos Szövetsége 2024-ben 13. alkalommal rendezi meg az Országos Kéménykonferenciát, ezúttal Kaposváron.

A konferencia időpontja: 2024. február 28-29. (szerda-csütörtök)
A konferencia mottója: az égéstermék-elvezetés kialakítása a korszerű tüzelő-berendezéseknek és a környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően.

A konferencia az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Mérnöki Kamara, a Somogy Vármegyei Mérnöki Kamara, a Somogyi Építészek Kamarája, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyar Épületgépészeti Egyeztető Fórum támogatásával valósul meg.

A KONFERENCIA TERVEZETT TÉMÁI

  • Égéstermék-elvezető megvalósulása a tervezéstől, a kivitelezésen keresztül a kéményseprő műszaki átadásig. Mi a közreműködők feladata és felelőssége? A helyes együttműködés fontossága.
  • Az égéstermék-elvezetők méretezésére és kialakítására vonatkozó szabványok fontosabb megállapításai.
  • Megoldások a jogszabályi műszaki követelmények elérésére. A KIMI helyzete és értékelése.
  • Gázkészülékek égéstermék elvezetése. A gázminőség változásainak (például a nagyobb hidrogén tartalom) hatása az égéstermék-elvezető üzemére. Készülékcserék gyűjtő LAS rendszereken. Technológiai égéstermék-elvezetők.
  • A korszerű szilárd tüzelőberendezések égéstermék-elvezetése. A kályhaméretezési szabvány változásai és az égéstermék-elvezetők értékelése kályhás szemmel.
  • Termékújdonságok, korszerű megoldások az égéstermék-elvezetők és tartozékok körében.
  • Tűzvédelem és égéstermék-elvezetés helyesen.
  • Helyes méréstechnika az égéstermék-elvezetők vizsgálatára.

A KONFERENCIA TERVEZETT PROGRAMJA
A konferenciát február 28-án Kaposvár Megyei Jogú Város polgármestere nyitja meg.
A február 28. délelőtti program: plenáris ülés, ahol a konferencia támogatói tájékoztatást adnak a szakmát érintő és érdeklő átfogó kérdésekről.
Február 28-án délután és 29-én délelőtt szakmai előadásokra kerül sor.
A konferencia keretében a résztvevők tájékoztatást kapnak Kaposvár és Somogy Vármegye nevezetességeiről és a konferencia témáit érintő létesítményekről, kiemelten a Kaposvári Zöld Fűtőműről és részt vehetnek a „Kaposvár Belváros Építészeti tárlatvezetése” programon.
Előadás keretében bemutatjuk dr. dr. h.c. Macskásy Árpád professzor életművét és születésének 120. évfordulója alkalmából látogatást szervezünk a professzor Csurgón lévő emléktáblájának koszorúzására.
A konferenciához kiállítás kapcsolódik, ahol a résztvevők megtekinthetik a korszerű égéstermék-elvezetőket és megismerkedhetnek a fejlesztési eredményekkel.
A konferencián bemutatjuk szakmánk múltját is: az érdeklődők megtekinthetik az Épületgépészeti Múzeum kiállítását. A Média Sarokban lehetőséget biztosítunk az épületgépészeti és energetikai szaklapok, az írott és elektronikus sajtó képviselőivel való kapcsolatfelvételre.

A konferencián várjuk a mérnökök, a kivitelezők, a gyártók és a kéményseprők részvételét.
Az előadások meghallgatása a mérnökök számára az előírt szakmai továbbképzés teljesítését jelentheti.


A Szervező Bizottság nevében:
dr. Barna Lajos